6 Nisan 2010 Salı

KALBİMİZDE YAŞIYORSUN COBAIN!

Dün,5 Nisan günü,her rockerın yüzünde az da olsa bir hüzün belirtisi görmek mümkündü.Nasıl üzülmeyelim?Muhteşem yetenek,90'ları kasıp kavuran Nirvana grubunun vokalist-gitaristi Kurt Cobain öleli 16 yıl oldu!Cobainsiz,Nirvanasız koskoca 16 yıl!



90'lı yıllarda rock-metal müzik gerilemeye başlamışken,Pantera,Sepultura ve Nirvana gibi gruplar,toprağa atılan gübre misali,müziğimizin tekrar yeşerip,dallanıp budaklanmasını sağladı.Pantera ve Sepultura yaratıcılıktan yoksun,tamamen şekil üzerine kurulu müzik yapısıyla genç kızların sevgilisi olmayı başardıysa da,hiçbiri NIRVANA kadar kalıcı olmayı başaramadı.Çünkü Nirvana'nın Cobain gibi yaratıcı bir beyni vardı.Bir anda Mtv nin gözbebeği oldular.Kurt her konserinde ortaokul çocukları gibi çok sorunlu görünüyordu.Yaptığı müzik de -grunge- ruh halini müziğine yansıtabilmesi açısından çok müsait olunca ortaya mükemmel eserler çıktı.Bu yıllarda ortaya çıkan en mükemmel eser de kendi ellerimizle yarattığımız,rock ikonu Kurt Cobain değil mi zaten?

Sonre ne oldu?Kurt dedi ki:Dostlar ben sizlere vereceğimi verdim.Ben bir 'rockstar' ım ve buna yakışır şekilde birşeyler yapmalıyım.(ya porno film yada intihar girişimi)

Ben de diyorum ki:Eyvallah Kurt Cobain.Bizlere çok şeyler kattın.Müziğinle olsun,hayata başın açınla olsun...Sana da böyle bir son yakışırdı.'Hızlı yaşa genç öl' hayat tarzını benimseyip senden iyi uygulayanını görmedim.
Gözü yaşlı,ergen kızlarımızın adına da diyorum ki:Kalbimizdesin kıçımın müzisyeni!

1 yorum:

  1. o kadar da insafsız olmamak lazım motörkafa efendi. anplag'd in cuyork yok satmıştı zamanında ve gelmiş geçmiş en iyi ortaokul müsameresi kategorisinde yerini aldı. sen, milyonlarca kişiden daha mı iyi bileceksin. yazıktır!

    YanıtlaSil